پیشگامان دنیای مالی
پیشگامان دنیای مالی ارائه دهنده خدمات آموزشی و مشاوره ای در حوزه مالی و سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار

گزارش نشست عرضه خودرو در بورس کالا

دکتر جواد فلاح در ان نشست به بررسی ابعاد طرح عرضه خودرو در بورس کالا پرداخت

به همت گروه پیشگامان دنیای مالی نشست علمی خبری عرضه خودرو در بورس کالا و بررسی ابعاد،فرصت ها،چالش ها و امکان سنجی این طرح در دانشگاه امام صادق(ع) با حضور دکتر جواد فلاح مدیر دفتر مطالعات اقتصادی شرکت بورس کالای ایران برگزار شد.

به گزارش گروه پیشگامان دنیای مالی:

نششست بررسی عرضه خودرو در بورس کالا در روز چهارشنبه نهم مهرماه با حضور دکتر جواد فلاح در محل دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد.در این نشست دکتر فلاح ضمن تشریح ابعاد و جزئیات طرح عرضه خودرو در بورس کالا به سؤالات و ابهامات پیراموت این طرح پاسخ داد.

جواد فلاح در نشست آسیب شناسی و بررسی فرصت ها، چالش‌ها و امکان سنجی عرضه خودرو در بورس کالا که در دانشگاه امام صادق برگزار شد، اظهار کرد: قیمتی که شورای رقابت تعیین می‌کند نمی‌تواند بازار را تسویه کند و با این قیمت با مازاد تقاضا مواجه هستیم.

مدیر مطالعات اقتصادی شرکت بورس کالا افزود: قیمتی که خودروساز در حال فروش است و با قیمت بازار اختلاف زیادی دارد و ۴۵ هزار میلیارد تومان رانت در حال توزیع شدن است و در خوشبینانه‌ترین حالت ۸۰۰ هزار نفر از آن استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه بر اساس طرح مجلس، کل عرضه خودرو باید از طریق بورس عرضه شود، خاطرنشان کرد: قیمتی که روی تابلو کشف می‌شود ممکن است بیشتر و متفاوت از قیمت پایه باشد، بنابراین مقرر شده این فاصله قیمتی در محل‌هایی که پیش بینی شده اختصاص یابد.

مدیر مطالعات اقتصادی شرکت بورس کالا با اشاره به طرح مجلس درباره عرضه خودرو در بورس کالا گفت: پیش بینی شده بخشی از این پول در اختیار دولت قرار گیرد تا از طریق آن توسعه حمل و نقل عمومی را در دستور کار قرار دهد همچنین بخشی از پول در اختیار خودروساز به صورت تسهیلات قرار گیرد تا بتواند هزینه‌ها را کاهش و تولید را افزایش دهد.

فلاح بیان کرد: بر اساس این طرح هیچ خودروسازی حق عرضه خودرو خارج از بورس را ندارد و دیگر خارج از این روند کسی نمی‌تواند خودرو تحویل بگیرد و در کنار آن حجم تولید، تعداد خریداران مشخص می‌شود.

وی تاکید کرد: این نوع عرضه خودرو در هیچ کشوری وجود ندارد، اما به دلایل مسائلی که با آن مواجه هستیم این شیوه فروش در نظر گرفته شده و ایده بومی است.

مدیر مطالعات اقتصادی شرکت بورس کالا خاطرنشان کرد: با عرضه خودرو در بورس سفته بازی و تقاضای مازاد برچیده می‌شود و افزایش عرضه و کاهش تقاضا با ثبات متغیر‌های اقتصادی می‌تواند موجب کاهش قیمت شود.

فلاح درباره تضمین به موقع خودرو از سوی عرضه کننده تصریح کرد: در بورس کالا به ازای هر روز تاخیر ۲۵ صدم ارزش معامله از عرضه کننده خسارت دریافت می‌شود و اگر خریدار فسخ کند عرضه کننده باید ۵ درصد حق فسخ هم پرداخت کند همچنین کارمزد دو طرف معامله را نیز باید پرداخت کند.

وی تاکید کرد: عرضه کننده باید اطلاعات تحویل را به صورت برخط به بورس کالا ارائه کند و اگر خودرو را به موقع تحویل ندهد جلوی سایر عرضه‌ها گرفته می‌شود تا عرضه‌ها به روز شود و به دلیل اینکه اجازه عرضه در بازار دیگری ندارند ناچارهستند به تعهدات خود پایبند باشند.

مدیر مطالعات اقتصادی شرکت بورس کالا اظهار کرد: با عرضه خودرو در بورس، نمایشگاه های خودرو باید به سمت عرضه خودروهای کار کرده حرکت کنند و با مکانیزم بورس دیگر کسی به سمت خرید از نمایشگاه ها نخواهد رفت.

لازم به ذکر است این نشست به همت گروه پیشگامان دنیای مالی دانشگاه امام صادق(ع) و با همکاری شرکت بورس کالای ایران و خبرگزاری بورس نیوز و اداره روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد.


مخاطبین محترم جهت دسترسی به صوت جلسه و دیگر فایل های چندرسانه ای مرتبط میتوانند از بخش های مربوطه در سایت استفاده نمایند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دلیل بازگشت وجه